Harta site-ului
Ajutor
Focar de pesta porcină africană în satul Molovata- măsuri de profilaxie și combatere ale acesteia
Focar de pesta porcină africană în satul Molovata- măsuri de profilaxie și combatere ale acesteia

La data de 26 mai curent, în s. Molovata, raionul Dubăsari a fost înregistrat un focar de pesta porcină africană. În urma informației parvenite din partea Direcției teritoriale pentru siguranța alimentelor Criuleni cu raza de acoperire și a raionului Dubăsari, Comisia situații excepționale Dubăsari s-a întrunit de urgență în ședință.
În conformitate cu art. 4 al Legii privind descentralizarea administrativă nr. 435/2006, art. 53, 54 ale Legii privind administraţia public locală nr. 436/2006, Hotărârea Guvernului Republicii Moldova nr. 481/2008 “Cu privire la aprobarea unor norme sanitare veterinare”, anexa nr.1, anexa nr.2 din Ordinul ANSA nr.51 din 04.03.2015 „Cu privire la aprobarea unor norme sanitar-veterinare privind notificarea internă şi declararea oficială a unor boli transmisibile ale animalelor”, având în vedere informația prezentată de către dl M.Sîrbu, șef Direcție Teritorială pentru Siguranța Alimentelor Criuleni (cu raza de acoperire și a raionului Dubăsari) privind depistarea unui caz de pestă porcină africană în s.Molovata, r. Dubăsari, Raportul de încercări nr.2068 din 26.05.2022 emis de către IP CRDV, Ancheta epidemiologică din mai 2022, ținând cont de Decizia Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Dubăsari nr.14 din 27 mai 2022 „Cu privire la aplicarea restricțiilor sanitar-veterinare la pesta porcină africană” a fost emisă Dispoziția Președintelui raionului nr. 54-n din 27 mai 2022. Conform actului administrativ emis, s-a dispus declararea zonei nefavorabile pe pesta porcină africană cât și administrarea restricțiilor sanitar-veterinare pe o perioadă de 45 zile.
Totodată, a fost emis planul măsurilor privind profilaxia și combaterea pestei porcine africane.
Planul poate fi vizualizat accesând linkul: PLAN
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Focar de pesta porcină africană în satul Molovata- măsuri de profilaxie și combatere ale acesteia - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta